XII. Hegyvidék Kupa 2023 

XII. Hegyvidék Kupa 2023 

 

Október első hétvégéjén Törökbálinton került megrendezésre a XII. Hegyvidék Kupa ritmikus gimnasztika verseny. Az eseményről RG szakosztályunk beszámolóját alább olvashatják:

“Az őszi versenyszezon kezdéseként nagyon népes versenyzői mezőny gyűlt össze, 26 vidéki – Pécs, Zalaegerszeg, Komárom, Kazincbarcika- és fővárosi egyesület, 500 versenyzője lépett szőnyegre.

Versenyünk fontos felkészülési torna volt, mind az egyéni, mind a csapat versenyzők számára, hogy a szövetségi versenyek előtt kipróbálják gyakorlataikat.

Mint minden évben, idén is hatalmas segítséget kaptunk tanítványaink szüleitől a szervezésben, nélkülük nehezen tudnánk megvalósítani versenyünket.

Köszönjük a segítséget a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-nek is, akik az esemény szervezésében mellettünk álltak. Idén a Sportegyesületek Országos Szövetsége által meghirdetésre került pályázaton elnyert összeget is a versenyre fordítottuk.  Ajándékok tekintetében pedig Salvequick termékekkel szponzoráltak minket.

A Hegyvidékből 26 egyéni induló és 3 együttes kéziszer csapatunk lépett szőnyegre a vasárnapi versenynapon. Büszkeség számunkra, hogy a kemény nyári munka meglátszott a verseny gyakorlatokban és minden versenyzőnk magabiztosan szerepelt a megmérettetésen. Sok új gyakorlat debütált ezen a versenyen, ami hasznos tapasztalatot jelentett versenyzőknek és edzőknek egyaránt.

Külön szeretnénk kiemelni azokat a fiatal versenyzőinket, akik ezen a hétvégén szerepeltek életükben először versenyen. Örülünk, hogy “itthon” élhették át ezt az élményt, gratulálunk Nekik, büszkék vagyunk Rájuk!

Hegyvidékes eredmények számokban:

1.helyezés – 20 db
2. helyezés – 10 db
3. helyezés – 6 db

Gratulálunk a versenyünkön résztvevő egyesületeknek és tornászoknak, várunk Benneteket jövőre is!

Szép volt Hegyvidék!

Comments are closed.