#MaradjOtthon #MozogjOtthon

Napjainkban a járványügyi helyzet miatt jelentősen megnövekedett az otthon töltött óráink száma. Az eddig a szabadban, közösségekben átélt időegység felszabadult, ám nem kell megijedni a hirtelen ránk zúduló szabadidőtől, hanem kapni kell az alkalmon és éljük meg minőségileg.
Immunrendszerünk védelmének, ellenálló képességünk megerősítésének, alakunk megőrzésének és nem utolsó sorban saját hangulatunk, kedélyállapotunk javításának érdekében kiemelt fontosságú, hogy habár a négy fal között is, de végezzünk rendszeres testmozgást, fizikai aktivitást.

Sokaknak meghökkentő és nehezen kivitelezhető, hogy hogyan alakítsuk át szobánkat, nappalinkat “edzőteremmé”, azonban a Hegyvidéki Sport is folyamatosan igyekszik a digitális téren keresztül segítségeket, útmutatókat adni.

Ám természetesen most minden segítség jól jön otthonukban tartózkodó hegyvidéki lakosainknak, így szeretnénk bemutatni a freesportparks.hu segédletét, amellyel az otthonlétet fizikálisan és mentálisan is elviselhetőbbé tehetjük.

A blogbejegyzésben az oldal szerkesztői elkezdték összegyűjteni a Facebookon vagy Youtube-on elérhető ingyenes és/vagy becsületkasszás nyilvános online órákat. A közkedvelt, népszerű oktatók élővideós óráinak köszönhetően úgy érezhetjük magunkat, mintha újra közösségben sportolnánk.

Életkortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálja a számára megfelelő intenzitású órát, ugyanis számos mozgásforma, kategória (aerobic, jóga, erőnléti óra, egyensúlyfejlesztés, gyógytorna, mozgás gyerekeknek…) közül választhatunk.

Nem elhanyagolható, hogy a lista folyamatosan bővítésre kerül, így újabb és újabb oktatók órái érhetőek el. Ezért is érdemes folyamatosan “ellenőrizni” a blogbejegyzést.

Végezetül szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy ez az időszak az óraadók, oktatók számára is igen küzdelmes, ezért kérjük, hogy akiknek módjában áll, a becsületkassza adta lehetőséggel élve támogassák a projektben résztvevő sportszakembereket.

Mindenkinek jó egészséget és jó sportolást kívánunk!

Otthoni Edzés – #MozogjOtthon

Comments are closed.