Szerdánként vár a Nia!

Találkozzunk szerdánként (18:00 – 19:00) a Németvölgyi Általános Iskolában az Aktív Hegyvidék Nia foglalkozásain!

Mi a Nia?

A Nia egy táncalapú mozgás, amelynek a vezérelve az öröm. Energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi jólétet találsz benne. A Nia beindítja a test öngyógyító folyamatait, miközben a gondolkodó elménket totálisan kikapcsolja. Kortól, nemtől és fizikai állapottól függetlenül művelhető, nincs kezdő vagy haladó szint. Erős testtudatosságot épít és miközben a tested üzenetét figyeled, legyőzheted saját korlátaidat. Könnyedén, mosolyogva, táncolva, mezítláb, erőlködés nélkül. De garantáltan bele fogsz izzadni.

A Niát egy amerikai házaspár hozta létre, kilenc mozgásformából gyúrta össze egy sajátos, keleti filozófiával átitatott nyugatias stílusú tánccá. A taekwondo, a tai chi, az aikido, a jazztánc, a modern tánc, a Duncan-technika, valamint a jóga és a terápiás célú Feldenkrais-módszer és az Alexander-technika képezi a Nia tartópilléreit, testet-lelket felüdítő hatását pedig speciális légzőgyakorlatok teszik teljessé.

Niázás közben, összesen 52 táncmozdulatot variálunk gyakorlatilag végtelen kombinációkban, speciálisan a technikához írt vagy válogatott zenékre. Egy-egy órán a koreográfia és szabadtánc egyvelegét tapasztaljuk meg.

Amikor niázunk, céllal mozgunk és a mozgás közben megélt élményeink alapja az érzékelés. Elkötelezett Nia táncosok tapasztalják, hogy izmaik és izületeik erősek, rugalmasak; jobb az erőnlétük, egyensúly- és komfortérzetük, ami a megnövekedett mozgástartományból ered; továbbá fejlődött a légzéskapacitásuk és hangerejük, ami a mozgást kísérő hangadásnak köszönhető, és kapcsolatuk önmagukkal, testükkel mélyebb, elfogadóbb és ítélkezésmentes.

A Nia egyfajta híd test és lélek között. Mozgás, gyakorlat és életforma… a Tested Szerint!

XII. kerületi lakcímkártyával a részvétel ingyenes!

A Magyar Nia Egyesület a Niáért és táncosokért jött létre (bővebben www.niamost.hu oldalon). Táncolj velünk a facebook-on meghirdetett rendezvényeinken: Magyar Nia Egyesület – Hungarian Nia Association

https://www.facebook.com/events/295160238044328/

Comments are closed.