Fitt leszel, ha itt leszel!

X. FITT LESZEL, HA ITT LESZEL! 2018

2018. február 17-én kerül megrendezésre jubileumi X. alkalommal játékos sorversenyünk, a ‘FITT LESZEL, HA ITT LESZEL!’.
A program célja, hogy az alsós évfolyamok és az óvódások megismerkedjenek olyan alapvető mozgásformákkal, mint a kúszás, mászás, futás, dobás és ugrás. Minden évben nagyjából 8 általános iskola és 12 óvoda több mint 400 diákja vesz részt rendezvényünkön, a MOM Sport csarnokában. Küldetésünk, hogy a kerület tanulói megszokott, természetes környezetükből kiragadva, versenykörülmények között, de mégis a szórakozást és a jó hangulatot szem előtt tartva fejlődhessenek.


A résztvevő csapatok minden tagjának és az őket felkészítő testnevelőknek is egyenpólót biztosítunk a versenyzéshez. Minden csapat különböző színekben pompázva nyújt felemelő látványt a nézőtéren helyet foglalók számára. Az óvódások futamainál pedig a játékba bevont szülők okoznak vidám perceket vendégeinknek, ahogy a kicsikre tervezett eszközökkel „ügyeskednek”. A nap végén a legjobbak oklevél és érem díjazásban részesülnek.

Az idei megmérettetésen rekordszámú 10 iskola és 13 óvoda vett részt, köztük – a hagyományteremtő céllal meghívott – I. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata is. Célunk, hogy a következő években is részt vegyen a szomszédos kerületek egy-egy iskolája rendezvényünkön. A meghívott iskolák saját kerületük játékos sportversenyének győztesei.

Nemcsak a résztvevő 23 intézmény, de a versenyzők száma is rekordot ért el. Több mint 320 gyermek és az őket segítő 50 pedagógus/szülő állt rajthoz február 17-én. Bízunk abban, hogy játékos sorversenyünk a látványos feladatoknak és a színes ajándékoknak köszönhetően a jövőben is hasonlóan népszerű marad.

A Fitt leszel, ha itt leszel! 2018 iskolás versenyének végeredménye:

  1. ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola
  2. Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola
  3. Zugligeti Általános Iskola
  4. Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola
  5. Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium
  6. Batthyány Lajos Általános Iskola
  7. Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  8. Virányos Általános Iskola
  9. Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium
  10. Németvölgyi Általános Iskola